Tiny House in de tuin Nieuw-Buinen

Artikel 1 van 1

Tiny House bouwen in de tuin - Nieuw-Buinen

Een Tiny House is helemaal van deze tijd. In de tuin in Nieuw-Buinen komt een Tiny House te staan. Stap 1 is het opkopen van een zuipkeet. De hoop is dat de wanden nog in goede staat zijn waardoor deze behouden kunnen worden. Helaas. Alleen het onderstel kan uiteindelijk gebruikt worden om het Tiny House op te bouwen.

Slopen

Als eerste sloopt Stefan alle delen die niet geschikt zijn om op door te bouwen. De bedoeling was om de metalen platen te hergebruiken, maar ze zijn allemaal in slechte staat. Dus alles gaat er uit, wanden, vloeren, dak. Totdat er alleen een roestig onderstel overblijft. 

Onderstel + vloeren tiny house

Het onderstel en de houten platen die voor de vloer moeten doorgaan zijn ook niet in hele goede staat. Het onderstel vertoont roestplekken. Stefan begint met het behandelen van het onderstel tegen roest. Dan begint de opbouw van het tiny house. Voor de vloeren worden houten platen gebruikt. Extra isolatie komt tussen het onderstel onder de houten platen om optrekkende kou buiten te houden. 

Houtskeletbouw

Zodra de vloerplaten liggen gaat Stefan verder met het houtskeletbouw. Hiermee wordt de basis opgebouwd om van de kale wagen weer een huis te maken. Na de houtskeletbouw worden de dakspanten er op gemaakt. De wagen heeft een rond dak en deze uitstraling wil Stefan graag behouden. 

Wanden en kozijnen pipowagen

De kozijnen maakt Stefan op maat en ook het grote kozijn voor de openslaande deuren maakt hij in zijn eigen werkplaats. Bij het plaatsen van de wanden wordt direct geïsoleerd. Dan komt het glas en de deuren die in de kozijnen worden geplaatst.

Binnenbetimmering

Het plafond loopt rond, door met latjes te werken wordt er een speels en authentiek effect gemaakt. Er wordt een tussenwand gemaakt van deze zelfde latjes met deur om zo een kleine badkamer te maken. Er wordt een bed vast ingetimmerd met een vaste opbergruimte onder het bed. 

Inrichting tiny house

Dan is de inrichting aan de beurt. Een kurkvloer, een WC met vermaler, een keuken, rolgordijntjes, een warmwatergeiser, een douchebak en een kleine energiezuinige electraverwarming. 

Aansluiting water

Stromend water is ook fijn! Dus er wordt ook een waterleiding gelegd van het huis naar het tiny house achter in de tuin.

 

© 2021 - 2022 BouwenadviesKeizer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel