Werklui over de vloer wat nu?

Werklui over de vloer, help! De meeste mensen vinden het erg lastig als er een timmerman, aannemer, monteur of welke werkman dan ook over de vloer komt. Want wat moet je met deze werkmannen aan? Moeten ze eten? Koffie? Praten? Help!

Werklui in je huis

Natuurlijk wil je wel graag dat die ene klus nu eindelijk eens wordt gedaan, maar ja dat betekent ook vreemden over de vloer. Veel mensen vinden dat maar niets en ze weten ook van gekkigheid niet wat ze er mee aan moeten. Geen nood! Ik help je graag hoe jij het beste om kan gaan met werklui in je huis.

Kopje koffie?

De meeste timmermannen en andere werkmannen worden heel blij van een kopje vers gezette koffie. Heb je geen koffie in huis? Geen nood bied ze gewoon aan wat je wel hebt. Kruidenthee of water bijvoorbeeld. Meestal hebben de werkmannen daar wel een oplossing voor en hebben ze oploskoffie in hun bus en hebben ze alleen een beetje heet water nodig. Of ze hebben zelf een koffieautomaat in hun bus of een thermosfles bij zich. 

Moet ik een gesprek voeren?

Voel je niet verplicht om een praatje te maken met de werklui. Als je ze koffie hebt gebracht kun je even blijven, maar het hoeft niet. Voel je in elk geval niet verplicht. Het is wel handig dat wanneer er nog vragen zijn over het werk dat een monteur of timmerman weet waar hij je kan bereiken of vinden. 

Lunch maken?

Werklui verwachten echt niet van je dat jij de lunch verzorgt. Ze hebben zelf brood bij zich. Veel bouwlui werken ook regelmatig in leegstaande huizen. Eigenlijk rekenen ze er gewoon op dat ze zichzelf moeten verzorgen. Heb je nu een vriendelijke man over de vloer en je maakt lunch dan kun je natuurlijk aanbieden of hij mee wil eten.

Werklui zijn ook mensen

In plaats van te denken; 'getver werklui over de vloer'. Kun je ook denken wat leuk! De meeste werklui zijn ook gewoon hele aardige en leuke mensen. Misschien heb je zelfs wel iets met ze gemeen en heb je een heel leuk gesprek. Dus probeer je niet te druk te maken over hoe het hoort en wat er van je verwacht wordt. Maar wees gewoon gastvrij en als je iets niet weet vraag het ze!

 

© 2021 - 2024 BouwenadviesKeizer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel