Misschien vraag je je af; "moet mijn dakgoot vervangen worden? Hoe weet je nu dat het tijd is voor een nieuwe dakgoot? Een dakgoot van zink gaat gemiddeld 35 jaar mee. Maar als je niet weet hoe oud de dakgoot is, wanneer weet je dan dat de dakgoot moet worden vervangen?

Dakgoot na 35 jaar vervangen

Je kunt natuurlijk proberen te achterhalen wanneer de dakgoot is geplaatst. Is dat bijvoorbeeld bij de bouw van de woning of heb je een oudere woning en kun je dit navragen aan de vorige bewoners? Wanneer je ongeveer 30-35 jaar aanhoudt voor het vervangen van een zinken dakgoot zitje meestal wel goed.

Lekkage binnen

Wanneer er binnen een lekkage is, dan kan de verouderde dakgoot hiervan de oorzaak zijn. Soms worden er meerdere bedrijven ingeschakeld en komt men er pas heel laat achter dat de dakgoot de oorzaak is. Zo zijn we laatst bij een klant geweest met een lekkage binnen waarbij de gevel is gekit omdat deze zogenaamd poreus zou zijn en de gevel is opnieuw gevoegd en geïmpregneerd. Toen de lekkage nog niet was verholpen heeft een andere aannemer de dakgoot geplakt met EPDM. Al deze werkzaamheden hebben de lekkage niet verholpen, maar deze mensen wel flink op de kosten gejaagd. Na onze inspectie blijkt dat de dakgoot aan vervanging toe is. Door een noodoplossing aan te brengen met nog meer slecht weer op komst hebben we de lekkage kunnen verhelpen en meteen een droge dag gepland om de dakgoot te vervangen.

Zichtbare lekkage buiten

Wanneer de goot zichtbaar lekt aan de buitenzijde van het huis is het heel erg duidelijk dat de goot aan vervanging toe is. Het gaat dan met name op scheuren en breuken op de lasnaden of in de goot zelf. Wanneer het water over de randen van de dakgoot heen gutst kan het ook zijn dat er een verstopping is in de regenpijp of in de goot zelf. De dakgoot schoonmaken kan dan al een oplossing zijn. Is er nog geen lekkage, maar wil je de goot wel in goede staat houden? Maak de goten dan minimaal een maal per jaar schoon.

Verf laat los van de boeidelen

Bij een dakgoot met houten bekleding om de goot heen (de zogenaamde boeidelen) kun je zien dat de dakgoot vervangen moet worden omdat de verf loslaat van het hout. Wanneer de boeidelen langdurig bloot zijn gesteld aan water aan de binnenzijde kan het nodig zijn om ook de boeidelen te vervangen na het vervangen van de dakgoten. Gelukkig kan dit in 1 zucht achter elkaar door.

Moet mijn dakgoot vervangen worden?

Even in het kort heb je 1 van onderstaande problemen? Dan kan het zo maar zijn dat jouw dakgoot aan vervanging toe is. Neem contact op om een afspraak te maken voor een gratis inspectie. 

  • De dakgoot is ouder dan 35 jaar
  • Er is een lekkage binnen in huis
  • De dagoten lekken zichtbaar en zijn niet meer waterdicht
  • De verf laat los aan de randen van de dakgoten

 

© 2021 - 2024 BouwenadviesKeizer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel